Un nou autobús elèctric connectarà l‘estació de Ferrocarrils de Bellaterra amb el Parc de l’Alba. Aquest servei ja existia, però a partir del proper 12 de juny es donarà una passa endavant apostant per millorar la connexió entre ambdós enclaus reduint les emissions de diòxid de carboni. A l’acte inaugural celebrat a Bellaterra el 9 de juny hi han assistit el conseller de Territori, Juli Fernàndez, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Toni Segarra, acompanyats del president en funcions de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, de l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Cordón, del secretari de Mobilitat i infraestructures, Marc Sanglas, del conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí,i del rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente.

Durant el 2019, aquesta línia va tenir una demanda de 24.000 viatges anuals. Ara, amb el canvi al motor elèctric, només consumeix 75 kWh per cada 100 km. El “minibús” operat per Moventis, de 43 passatgers i d’una longitud de 8,3 metres, permetrà reduir considerablement l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, aposant per la descarbonització i per la millora de la qualitat de l’aire.

El conseller de Mobilitat de la Generalitat, Juli Fernàndez, ha remarcat que “estem millorant un servei de connexió d’un punt estratègic del país”. A més, Fernàndez també ha afegit que “unim coneixement, recerca i investigació”, ja que l’autobús també farà una aturada dins el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona”.

Per la seva part, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha declarat a BellaterraDiari que “estan molt contents amb el fet que el pla de descarbonització arribi a Cerdanyola”. Cordón també ha afirmat que, “tot i que aquest és un pas molt important per aconseguir una ciutat lliure de cotxes i més ben connectada, continuaran insistint per millorar els seus serveis”. Finalment, ha remarcat que el transport públic ha de ser “útil” pels ciutadans, ja que “Cerdanyola i Bellaterra tenen mancances històriques en termes de mobilitat”.

Un bus elèctric per Bellaterra

Respecte la demanda de tenir un bus elèctric intern per Bellaterra, reclamava que calia seguir insistint a la Generalitat perquè això sigui possible i també una nova parada de ferrocarrils a la nova zona d’urbanització del Parc de l’Alba.

Vídeo del viatge inaugural de les autoritats

Font de les imatges: Laia Tardós i Araceli Florit