Ignasi Roda, “el cronista de Bellaterra”, arriba amb el seu nou llibre, Nova crònica de Bellaterra, un recull d’escrits que són un reflex de l’evolució social i política del poble. La presentació serà el pròxim diumenge 18 de juny a les 12 hores a la Plaça del Pi.

Roda, després de publicar l’obra d’història Llibre de Bellaterra. Crònica de 75 anys el 2007 amb motiu de l’aniversari del poble, ara decideix sorprendre amb un recull d’escrits. És una compilació d’articles de premsa, cartes i documents que durant 23 anys ha escrit sobre Bellaterra. Prologat per Santiago Vila Puig, amb ordre cronològic, els articles són un reflex de l’evolució social i política.

Nova crònica de Bellaterra recull documents de l’any 2000 fins a l’actualitat

Nova crònica de Bellaterra posa l’ull en molts temes; des de les tradicions, a l’obituari, passant per la Festa Major, els efemèrides i pel territori. A més a més, també parla sobre temes socials, culturals, polítics i sobre la premsa. Tot seguit, els més de 250 documents que ha recollit els completen escrits en primera persona i cartes i correus.

El llibre també inclou 28 cròniques publicades al Tot Cerdanyola i els poemes guardonats als 17ens Jocs Florals de Bellaterra; de Flor Natural de Montserrat Bastons Garcia a Viola de Dídac  de Quintana Escalante, passant per Englantina de Cesc Claramunt i Premi Francesc Garriga, de Pere Raich i Vendrell, a més del discurs del mantenidor dels Jocs, Joaquim Sala Sanahuja.

Amb Llibre de Bellaterra. Crònica de 75 anys, “un llibre de llibres”, segons l’historiador i professor de la UAB Josep Maria Figueres, ara Roda torna a escena amb Nova crònica de Bellaterra. Ho farà el pròxim diumenge 18 de juny a les 12 hores a la Plaça el Pi.

Cartell de presentació del llibre