Amb l’objectiu d’actualitzar la seva imatge corporativa, la Universitat Autònoma de Barcelona ha canviat el seu logotip, millorant així la seva llegibilitat. Aquest canvi ja és el tercer d’ençà de la creació de la universitat el 1968.

La diferència més notòria és la desaparició de la tan representativa “A” central gravada en bronze. Aquesta ha estat representant la universitat des de fa més de 30 anys, però asseguren que no desapareixerà del tot; la continuaran conservant en alguns espais, ja que té una gran connotació simbòlica.

Tot seguit, mantenen el verd, que tan arrelat està a la universitat, però canvien la tipografia del logotip. Ara n’introdueixen una que “aporta un esperit més jove a la marca” i facilita la seva llegibilitat.

Resoldre els problemes d’accessibilitat és el principal objectiu de l’actualització, ja que, segons apunta la universitat, la nova marca és més entenedora arreu del món. D’aquesta manera, es solucionen els problemes que sempre han tingut en contextos internacionals i entre actuals i futurs alumnes. A més a més, es reforça el missatge d’implicació que té la universitat amb l’accessibilitat.

Així doncs, seria el tercer canvi de logotip des del 1968, any que es va fundar la Universitat Autònoma de Barcelona. El primer va ser un disseny heràldic basat en l’escut de Barcelona. Ja va ser el 1988 quan es va introduir, amb variacions successives, el que ha representat a la UAB fins avui i ha esdevingut un arrelat símbol en la comunitat universitària.

Ara, el següent pas és començar a introduir de manera progressiva la nova imatge corporativa als espais del campus i en totes les comunicacions de la Universitat.

Font de la imatge: Unviersitat Autònoma de Barcelona