La revetlla de Sant Joan a Bellaterra es va celebrar sense ningun incident. Els bombers no van haver d’atendre cap trucada el 23 de juny per aturar algun foc. En general, també va ser una nit sense gaires incidents al Vallès Occidental.

En estar Bellaterra rodejada de bosc, la revetlla de Sant Joan i en general la crema de matolls i contenidors és força perillosa. Amb aquestes prevencions, la nit del 23 de juny va transcórrer sense cap incident i els bombers no van haver de desplaçar-se per apagarcap foc. “Va ser una nit molt tranquil·la”, afirmen fonts del cos de seguretat.

També va ser una revetlla bastant relaxada per Cerdanyola, on només es van pegar foc a 5 contenidors. Per la seva banda, a Sant Cugat tan sols es van cremar 9 contenidors i 4 matolls. Fonts dels bombers també expliquen que, en general, al Vallès Occidental hi va haver molt poca activitat. En total hi va haver 15 avisos per incendi de matolls o zones boscoses i 30 per contenidors, habitatges o vehicles.

Tot i que el Vallès Occidental no patís grans incidents, es situa com la segona comarca amb més cridades de Catalunya, amb 819. La primera és la del Barcelonès amb 2.229. En total, el Telèfon d’Emergències del 112 va atendre fins a 7.324 trucades arreu de Catalunya, un 30,23% més que el 2022. Finalment, en l’àmbit català es van compatibilitzar fins a 4.383 incidents.