Aprovat el passat 21 de març, ara s’obre el termini de consulta del Pla Director Urbanístic Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Fins al 30 d’octubre, la ciutadania i el teixit associatiu dels municipis metropolitans podrà resoldre dubtes, aclarir qüestions i realitzar consultes damunt el document inicial que ordenarà urbanísticament els 36 municipis de l’AMB, entre els quals es troba Cerdanyola del Vallès.

El Pla Director Urbanístic Metropolità, el PDUM, és l’actualització del Pla General Metropolità del 1976. Ara, 47 anys després, l’objectiu és apostar per un nou model de desenvolupament urbanístic que respongui a les necessitats de les ciutats de les pròximes dècades.

Tal com les planteja el PDUM, aquestes hauran de ser més eficients, cohesionades, naturals, sostenibles, equilibrades i justes. És per això que estan previstos 120.000 habitatges sostenibles, 15 noves àrees de centralitat, 240 km d’avingudes metropolitanes i 870 km d’eixos verds, entre molts altres.

Les millores urbanístiques que preveu el PDU afectaran directament a la vida quotidiana de la ciutadania de l’AMB en àmbits com la mobilitat, la cohesió social i l’habitatge. També ho farà en les infraestructures, en el desenvolupament social i econòmic o en els cicles de matèria i energia.

És per aquesta afectació directa al veïnat d’aquests 36 municipis metropolitans, entre els quals s’inclou Cerdanyola del Vallès i, per tant, Bellaterra, que el document inicial estarà en exposició pública fins al 30 d’octubre. En altres paraules, la ciutadania i el teixit associatiu podrà resoldre dubtes, aclarir qüestions i realitzar consultes abans que el pla urbanístic es doni per tancat.

Com fer-ho

En el cas de voler consultar el Pla Director Urbanístic Metropolità de manera digital, es pot fer de manera digital. Per poder-lo consultar en paper, com també per demanar qualsevol dubte del PDUM, s’ha de demanar cita prèvia. En el cas d’al·legacions, aquestes es poden fer de manera presencial o digital.

Imatge de portada: Albert Mulet