Els dies 14, 15, 16, i 17 de setembre han estat els escollits pel nou govern de l’EMD per celebrar la Festa Major de Bellaterra 2023. Aquest any es preveu més participativa que les anteriors edicions i amb més veu pels joves, segons el nou president de l’EMD, Josep Maria Riba.

Un avançament que s’ha fet, segons Riba, per donar més temps a tots els veïns perquè puguin tornar de vacances amb tranquil·litat i també guanyar temps pel que fa a l’organització de noves activitats. A més, afirma el nou president, d’aquesta manera també es faria coincidir amb el dia de la patrona de Bellaterra, la Santa Creu, que se celebra el 14 de setembre,

Riba afirma que “hi ha molta expectativa” al voltant de la Festa Major i que en aquests moments, tot i que encara està mig oberta, ja l’estan començant a tancar parlant amb totes les entitats”. El que sí que tenen molt clar és que “volem que sigui el màxim de participatiu possible, especialment per part dels joves, que és un gran repte”, afirma Riba.

El líder de Bellaterra Endavant! Diu que també tenen i tindran molt present a les entitats, sobretot aquelles que s’han queixat de la seva poca participació els últims anys: “volem que tothom es senti il·lusionat i que hi pugui participar”. És per això que ja han parlat amb El Musical o La Inestable, entre d’altres.

D’altra banda, tot i que les expectatives dins el govern per la Festa Major del 2023 també són molt altes, tenen clar que el temps és limitat i afirmen que el pressupost serà més reduït que el de l’any anterior. És per això que saben que serà difícil reconvertir el tipus de festa que s’ha anat duent a terme els últims anys, però estan segurs del fet que tindrà un salt de qualitat i que les provinents seran encara millors. Per exemple, estan pensant en tornar a les dues nits.

Finalment, cal destacar que hi haurà un punt lila, és a dir, un punt per atendre i sensibilitzar sobre aquelles actituds masclistes i sexistes que es duen a terme durant les Festes Majors. Aquestes iniciatives són ja força comuns a les celebracions d’altres pobles.