La Universitat Internacional de la Pau de Sant Cugat, engega motors aquest dijous dia 6 de juliol fins al 12 de juliol, la 38a edició del Curs d’Estiu al museu de Sant Cugat en el Claustre del Monestir. Si fa anys que s’organitza a Sant Cugat és perquè, en el seu dia, el Frederic Roda conjuntament amb l’Adolfo Perez Esquivel (Premi Nobel de la Pau 1980) i l’alcalde Àngel Cases (primer alcalde democràtic de Sant Cugat), es varen reunir al voltant del Monestir de Sant Cugat per idear aquest magnífic projecte que ara compleix quaranta anys.


Al llarg de tots aquests anys hem parlat, hem fet pedagogia i hem sabut conscienciar a molta gent de la importància de fer aquests debats i conferències per entendre millor tot el que fa referència als conflictes i la seva possible resolució.


Està clar que la pau no és solament el no a la guerra i que requereix un gran esforç d’entendre el perquè, el com i el quan de tot el que fa possible els conflictes. La violència és relativament fàcil, la pau és molt més complicada i requereix una gran dosi de pedagogia. La pau és un valor de segon ordre, en primer lloc, la justícia social la fam i la pobresa són elements cabdals per erradicar la violència en el món.


Està clar que no som ingenus i sabem que la pau pot ser una quimera, però és del tot necessari que uns quants, potser il·luminats que estan a prop de la utopia, s’encarreguin de posar sobre la taula aquest problema tan important que té la humanitat.
Si creieu i voleu parlar-ne de tot plegat no us perdeu d’assistir enguany en aquest esdeveniment.

Inici

Història

Àlvar Roda