A Busoro, Uganda, hi ha un projecte de casa d’acollida on una parella de locals es fa càrrec dels seus 6 fills i de 14 nens més. Durant el dia, 60 nens més passen el dia a aquesta casa, ja que els cuiden perquè els seus pares puguin treballar. La Mariona Catafal, una jove bellaterrenca de 21 anys, va marxar-hi de voluntariat fa tres setmanes. Ara, amb l’ajuda d’altres companys de viatge, ha aconseguit recaptar 4.200 euros a partir de donacions d’amics i familiars, molts d’ells bellaterrencs.

La Mariona, que tot just a ha acabat aquest any la carrera d’infermeria a la UIC, explicava que sempre havia volgut anar de voluntariat per ajudar i havia esperat a tenir els coneixements d’infermeria suficients per fer-ho. No només ha pogut posar el seu granet de sorra des de la perspectiva sanitària, sinó que també ho ha fet econòmicament. I és que inicialment volien arribar a un import de 700 euros, que és el que havien pressupostat per cobrir el menjar d’aquesta gran “família” durant dos mesos. Emperò, la sorpresa ha estat que han aconseguit recaptar un import 6 vegades més gran d’allò esperat.

Els nens i nenes del projecte de la Casa d’Acollida de Bosoro, juntament amb la parella de locals que ho duu i els seus fills, tenen ara el menjar dels dos mesos assegurat després que es posés en funcionament una recollida solidària de diners. “Viuen d’una manera molt diferent a aquí, hi ha molta pobresa a Uganda. La higiene és un privilegi”.

Abans de dir-los-ho a la parella de locals que porta la casa, aquests els hi estaven dient a uns companys que s’havien quedat sense recursos per alimentar els nens aquell dia, “va ser una gran alegria per ells”. I és que van aconseguir recaptar 2.000 euros en un dia i mig i ara ja en porten 4.200. “No m’esperava aquesta acollida”, afirmava orgullosa la jove bellaterrenca.

Ara, amb aquests diners, a més de tenir cobert el menjar de dos mesos, també podran acabar les obres de la infraestructura de la casa. D’aquesta manera, els 14 nens que hi viuen a temps complet, juntament amb els 6 fills de la parella local, podran tenir sostre i paret. Tot seguit, la Mariona explicava que el següent pas és buscar més terra per fer autosuficient la casa: “D’aquesta manera podran plantar el que necessitin i no hauran de dependre d’altres persones pel tema del menjar”, a més recordava que és un país amb moltes mancances en aquest sentit. “Aquesta experiència m’ha fet donar-me compte que aquí som uns privilegiats”, remarca la bellaterrenca, que assegura que tornaria a repetir el voluntariat, a més de recomanar-lo “al 100%”.

Aquells que vulguin o puguin contribuir, poden fer un Bizum al número 673322263 o una transferència a l’IBAN – ES7400 0019 0060 8542 1001 3834 amb el concepte BUSORO, que serà rebut i gestionat per la Carlota Cos com a coordinadora del projecte. Si teniu qualsevol pregunta o voleu obtenir més informació, no dubteu a posar-vos en contacte! – Mariona Catafal i Carlota Cos

Fotografies cedides per Mariona Catafal